Inkivääriolut



Olen viime aikoina kiinnostunut erilaisista miedosti käyneistä botanisista juomista, sillä ne tarjoavat halpoja harjoitteluprojekteja, joiden epäonnistuminen ei jää harmittamaan. Näiden juomien kanssa voi helposti kokeilla esimerkiksi lämpötilojen tai raaka-aineiden vaikutusta makuun ja käymiseen.

Erityisesti olen ihastunut inkivääriolueen ja sen vahvaan tuliseen makuun. Oikean kuvan juomasta saadakseen kannattaa kokeilla Fentimansin Ginger Beeriä ja jättää Schweppesin ja muiden vastaavien laimeat sokeriset litkut hyllyyn. Inkivääriolut tehdään hapattamalla paljolti hapantaikinan tyyliin. Lisää pulloon tai lasipurkkiin joka päivä teelusikallinen tai pari sokeria tai hunajaa sekä muutama ruokalusikka raastettua inkivääriä, sekoita, ja noin viikossa juoman pitäisi olla valmista. Kun käyttää hunajaa, kannattaa se liuottaa kiehautettuun veteen, jotta bakteerit kuolevat ja juoma käy nopeammin. Valmis juoma siivilöidään pulloon ja jatketaan juuren ruokkimista.

Inkivääriolut on loistavaa janojuomaa kesäisin ja se myös sopii hyvin erilaisiin drinkkeihin, esimerkiksi konjakin tai calvadosin pariksi. Lisäksi juuresta saa villihiivaa myös muihin projekteihin!

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.